Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences

مقایسه اثرات آنتی اکسیدانی عصاره های آبی- الکلی زردچوبه و سیاه دانه با ویتامین ث بر شاخص های آسیب اکسیداتیو کلیه موش صحرایی

(2017) مقایسه اثرات آنتی اکسیدانی عصاره های آبی- الکلی زردچوبه و سیاه دانه با ویتامین ث بر شاخص های آسیب اکسیداتیو کلیه موش صحرایی. Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences. pp. 56-67. ISSN 2538-2845

[img]
Preview
Text
172.pdf

Download (146kB) | Preview

Official URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-447-en.html

Persian Abstract

زمینه و هدف: سیاه دانه دارای اثرات قابل توجهی در سیستم های زیستی می‌باشد و زردچوبه با خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی موجب کاهش تنش اکسیداسیون ناشی از دیابت بر شبکیه چشم موش صحرایی دیابتی می شود. این مطالعه با هدف مقایسه اثرات عصاره هیدروالکلی زردچوبه و سیاهدانه بصورت جداگانه و توام با ویتامین ث بر پارامترهای آسیب اکسیداتیو کلیوی موش صحرایی انجام شد. روش­ ها: 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار بطور تصادفی به پنج گروه 8 تایی بدین شرح تقسیم شدند: شاهد آب آشامیدنی و گروه‌‌های مداخله شاهد مثبت، ویتامین ث ۱۰۰ میلی گرم برکیلوگرم، سیاهدانه 200 میلی گرم برکیلوگرم، زردچوبه 1000 میلی گرم برکیلوگرم و عصاره توام زردچوبه و سیاهدانه به ترتیب 1000 و 200 میلی گرم برکیلوگرم حل شده در آب آشامیدنی در طول 35 روز مطالعه دریافت کردند. در پایان بافت کلیه از نظر مارکرهای اکسیداسیون- احیا مورد بررسی قرار گرفت.  نتایج: عصاره سیاهدانه (001/0>P)، زردچوبه و ویتامین ث (01/0>P) باعث کاهش میزان کراتینین و اوره سرم نسبت به گروه شاهد گردیدند. میزان تیول در گروههای ویتامین ث (001/0>P)، سیاهدانه، زردچوبه (05/0>P) و عصاره توام سیاهدانه و زردچوبه (01/0>P)و فعالیت SOD بافت کلیه در گروههای ویتامین ث و عصاره توام سیاهدانه و زردچوبه (01/0>P)به طور معنی‌داری از گروه شاهد بالاتر بود. میانگین غلظت MDA بافت کلیه در گروههای عصاره توام سیاهدانه و زردچوبه، عصاره سیاهدانه (001/0>P)و ویتامین ث (05/0>P) با میانگین غلظت  MDA بافت کلیه در گروه شاهد کاهش نشان داد. نتیجه ­گیری: استفاده از عصاره زردچوبه و سیاهدانه موجب بهبود قابل توجه استرس اکسیداتیوکلیوی شده که با اثرات ویتامین ث قابل مقایسه می باشد. اثرات بیشتر عصاره توام سیاهدانه و زردچوبه می­تواند پیشنهادکننده هم افزایی عصاره توام سیاهدانه و زردچوبه در مقایسه با اثرات مجزای عصاره های سیاهدانه و زردچوبه باشد.  

Title

Comparison of antioxidant effects of hydro-alcoholic extract of Nigella sativa and Curcuma longa with Vitamin C on renal tissue oxidative stress parameters in rats

Abstract

Background and Aim: The aim of this study was to compare the effects of hydro-alcoholic extract of Curcuma longa (C.L E) and Nigella sativa (N.S E) with Vitamin C on renal-oxidative damage in rats. Methods: 40 male Wistar rats were randomly divided into five groups (n=8) as follows: A Control group with plain drinking water and intervention groups including positive control groups with Vitamin C (100 mg/kg), the N.S E (200 mg/kg) group, the C.L E (1000 mg/kg) group and N.S E and C.L E group (receiving 200 and 1000 mg/kg, respectively), all dissolved in drinking water and fed during the 35 days of the experiment. At the end of this period, the renal tissues were removed and oxidation-reduction markers were investigated. Results: N.S E (P <0.001), C.L E and vitamin C (P <0.01) decreased serum creatinine and BUN levels in comparison to the control group. Not only were the levels of total thiol higher in the Vitamin C (P <0.001), N.S E, C.L E (P <0.05) and N.S E and C.L E (P <0.01) groups compared to the control group, but also the superoxide dismutase (SOD) activity was more elevated in Vitamin C and N.S E and C.L E groups (P <0.01). Malondialdehyde (MDA) concentrations in the N.S E and C.L E, N.S E (P <0.001) and Vitamin C (P <0.05) groups were lower than those in the control group. Conclusion: In the current study, it was found that N.S E and C.L E have a significant effect on the improvement of renal oxidative stress; which is comparable to Vitamin C. A higher synergistic effect of N.S E and C.L E suggested that they are more effective combined than when used separately.

Item Type: Article
Keywords: Nigella sativa, Curcuma longa, Vitamin C, Oxidative stress
Subjects: Medical Sciences
Divisions: Research Vice-Chancellor Department > Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences
Page Range: pp. 56-67
Journal or Publication Title: Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences
Volume: 5
Number: 3
Publisher: Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences
ISSN: 2538-2845
Depositing User: مهندس مهدی شریفی
URI: http://eprints.thums.ac.ir/id/eprint/172

Actions (login required)

View Item View Item