Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences

ارتباط آگاهی ، منافع درک شده و موانع درک شده دانش آموزان با رفتار آنها در زمینه‌ی مصرف صبحانه و میان وعده در مدارس ابتدایی شهر تربت حیدریه

(2013) ارتباط آگاهی ، منافع درک شده و موانع درک شده دانش آموزان با رفتار آنها در زمینه‌ی مصرف صبحانه و میان وعده در مدارس ابتدایی شهر تربت حیدریه. Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences. pp. 23-31. ISSN 2538-2845

[img]
Preview
Text
article-1-55-en.pdf

Download (812kB) | Preview

Official URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-55-en.html

Persian Abstract

زمینه و هدف: رشد و تکامل مطلوب کودکان در گرو تغذیه‌ی صحیح و عادات غذایی مناسب است. اگر تغذیه کودک مناسب و برنامه‌ی غذایی وی مطلوب باشد، سلامتی کودک تأمین می‌شود. توجه به تغذیه کودکان از این جهت حائز اهمیت است که حساس‌ترین و آسیب‌پذیرترین گروه اجتماع را در مقابل سوء تغذیه و کمبود غذا تشکیل می‌دهند. این مطالعه جهت تعیین سطح دانش و منافع درک شده و موانع درک شده ی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه در رابطه با مصرف صبحانه و میان وعده در سال تحصیلی92 انجام گرفته است. روش بررسی: در این تحقیق نیمه تجربی 180 نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه وارد مطالعه شدند. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با کمک نرم افزار SPSS و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه 6/45 درصد دانش آموزان و 5/25 درصد آنها تقریباً هر روز صبحانه مصرف می کردند.نتیجه‌ی آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین آگاهی و رفتار دانش آموزان رابطه‌ی همبستگی متوسط و مثبت و بین موانع درک شده و رفتار رابطه‌ی همبستگی مثبت وجود دارد ولی این رابطه بین منافع  درک شده و رفتار مشاهده نشد . نتیجه گیری: با توجه به اهمیت دوران کودکی در پیشرفت، تکامل و سلامت کودک، آموزش های مناسب و گسترده تر، ضامن نسلی سالم و کارآمد خواهد بود. و با عنایت به پایین بودن درصد دانش آموزانی که در این مطالعه هر روز صبحانه و میان وعده مصرف می کردند، استفاده از برنامه های آموزشی مدون بر اساس مدلهای تغییر رفتار که باعث ارتقاء رفتارهای تغذیه ای در دانش آموزان شود ضروری به نظر می رسد.

Title

Knowledge and perceived benefits and perceived barriers of students in relationship with their behavior in context of consumption of breakfast and snack in primary schools in Torbat heydariyeh

Abstract

Background: The optimal growth of children is dependent on proper nutrition and eating habits. If proper child nutrition and diet is the optimal child health is provided. It is important that children are fed according to the most sensitive and vulnerable groups in society against malnutrition and food insecurity form. This study aimed to determine the level of knowledge and perceived benefits and perceived barriers to primary school students in relation Torbat heydariyeh breakfast and snacks were conducted at 92 academic yea Materials and Methods: In this descriptive-analytical study 180 elementary grade students were selected by multi-stage sampling. The data collection instrument was a questionnaire that its validity and reliability were reviewed and confirmed. The collected data were analyzed by SPSS software and statistical independent T, one way ANOVA and Pearson test. Results: The results showed that 45.6 percent of students ate breakfast every day and only 22.5 percent ate snack every day. Pearson test showed that the relationship between Knowledge and behavior perceived susceptibility and severity and behavior is positive and significant but this the relationship was not observed between perceived benefits and the behavior. Conclusion: In this study was determined that behavior of students especially in breakfast and snack consumption is not desirable and according to the direct relationship between knowledge and perceived severity with behavior, can improve nutritional behavior of students through various educational programs and also work with the current models in health education, including the Health Belief Model (which susceptibility and perceived severity are components of this model).

Item Type: Article
Keywords: knowledge, breakfast, snack, students.
Subjects: Medical Sciences
Divisions: Research Vice-Chancellor Department > Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences
Page Range: pp. 23-31
Journal or Publication Title: Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences
Volume: 1
Number: 3
Publisher: Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences
ISSN: 2538-2845
Depositing User: مهندس مهدی شریفی
URI: http://eprints.thums.ac.ir/id/eprint/134

Actions (login required)

View Item View Item